hanem

nem erőszak a disznótor

Friss topikok

  • hanemhanna: @nénike: Lehet, de nem itt. ez a blog egy ideje szünetel, a blogszerző ugyanis a legutóbbi bejegyz... (2009.03.14. 10:08) az erőszakos petíció
  • hanemhanna: :) nem baj, attól még aktuális. ez a téma sosem megy ki a divatból... h (2008.11.05. 09:32) a szex vajon mi?
  • Pásztor Tibor: Nicsak. 8-) (2008.05.02. 23:37) nagy magyar sztárok

Linkblog

a szex vajon mi?

2008.04.25. 09:56 - hanemhanna

olvasom, hogy egyes gimnáziumokban tankönyvet vezetnének be, hogy az osztályfőnök annak segítségével "a nemi együttlétről és annak veszélyeiről beszéljen a középiskolásoknak" (FüHi, Index).

és aztán csodálkozunk, hogy "fogy a magyar"...

nekem szerencsére nem beszélt az osztályfőnököm a nemi életről semmilyen vonatkozásban, de ha már ott tartunk, hogy a szülők nem beszélnek kamaszodó gyermekeikkel a témáról, és úgy növünk fel, hogy a tévében, filmekben nyálas illetve bizarr illetve erőszakos közösülések tömkelegét látjuk, mielőtt oda jutnánk, hogy kézenfogva sétáljunk valakivel, akkor legalább az Országos Egészségfejlesztési Intézet megpróbálhatna a leleki egészségünkre is odafigyelni.

merthogy, kérem szépen, a nemi életnek nem csak veszélyei, kockázatai, netalán ártalmai és hasonlók vannak, hanem SZÉPSÉGEI is. a "nemi élet", amit szerintem nyugodtan lehet tankönyvben és rövidhírben is szeretkezésnek nevezni, szóval a szeretkezés nem úgy kéne, hogy a tizenévesek fejében megjelenjen, mint valami veszélyes, tabusított, épp ezért vagány dolog, mint a piercing vagy a dohányzás, amit minél előbb próbál ki az ember, annál menőbb lesz a társaságban.

arra találjon már ki egy nagyokos végre egy tankönyvet, hogy a szülők és/vagy tanárok normálisan, pirulás és túlaggódás nélkül elmondhassák a gyerekeknek, mi a jó a szeretkezésben, hogyan teszi teljessé a mindennapjainkat és hogy éppen ezért miért kell fokozottan odafigyelni arra, hogyan csináljuk.

és tulajdonképpen ugyanezt nem ártana néha a mindennapok rohanásában a szeretkezés lényegéről már régen megfeledkezett felnőttekben is tudatosítani.

A bejegyzés trackback címe:

https://hanem.blog.hu/api/trackback/id/tr70441357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2008.11.05. 07:56:09

Szívemből szóltál

B.
Ja, nézem a dátumot.. "kicsit" le vagyok maradva :) bocsi..

hanemhanna 2008.11.05. 09:32:11

:) nem baj, attól még aktuális. ez a téma sosem megy ki a divatból... h


süti beállítások módosítása